Belgische leger woest: nieuwe uniformen nog niet onder alle soldaten verdeeld, maar staan wel op Vinted

Ophef rondom het nieuwe uniform voor militairen in het Belgische leger. De nieuwe pakken zijn nog niet eens aan alle soldaten uitgedeeld maar worden wel al te koop aangeboden op tweedehandswebsite Vinted.

De broeken op Vinted

De broeken op Vinted

Lees meer over
Opmerkelijk

Voor welgeteld honderd euro staan de legerbroeken te koop, net als een gasmasker voor 150 euro. Dat meldt La Dernière Heure .

Op 7 december werden de eerste pakken in de kazerne van Grobbendonk uitgedeeld aan eerste militairen. Deze zouden modern, duurzaam, soepel en licht zijn. Via sociale media ontdekte de Belgische Defensie dat de kostuums nu al op internet te koop zijn.

Pakken in bruikleen

De juridische afdeling van het ministerie onderzoekt de zaak, meldt Defensie tegenover Vlaamse media. Mochten de verkopers gevonden worden, dan hangt hen een flinke straf boven het hoofd. Volgens Defensie zij de pakken namelijk „in bruikleen” en is het de bedoeling dat ze na gebruik teruggeven worden.

Doorverkopen wordt volgens de Belgen dan ook ’verduistering’ of ’diefstal’ genoemd. De desbetreffende soldaten riskeren ook een schorsing of zelfs ontslag.