Onno Heemskerk: Inspiratie doe ik op via Pinterest | Streetstyle

Op straat vertellen Noorderlingen over hun kledingstijl. Deze week: Onno Heemskerk - Grafisch ontwerper en student Communicatie & Multimedia Design - Groningen - Onderweg naar de binnenstad

Onno Heemskerk

Onno Heemskerk FOTO: Rachelle Sulmann

Wat heb je op de foto aan?

Op de foto draag ik een oversized outfit. De grijze trui is van Polar, het zwarte T-shirt is van Weekday en de baggy-fit jeans is van BDG. De schoenen die ik draag zijn simpel, maar clean. Het zijn de Nike SB Zoom Blazer. Het merk van mijn onderbroek ben ik helaas vergeten.

Oh ja! Verder draag ik nog een zwart petje dat ik al 10 jaar koester. Op de foto kun je het niet goed zien, maar de pet begint te verkleuren en het klittenband zit nog maar net op elkaar. Vintage!

Zou je eens wat meer willen vertellen over jouw persoonlijke stijl?

Ik vind het erg belangrijk dat je kleding draagt waar je je goed in voelt. Daarom draag ik zelf vaak kleding met een oversized fit. Hier kan ik makkelijk in bewegen en voel ik mij niet snel benauwd in. Vroeger droeg ik vaak skinny jeans. Ik heb niks tegen skinny jeans, maar laten we zeggen dat ik blij ben dat ik ben overgestapt op broeken die meer bewegingsruimte bieden.

Welke kleuren draag je het meeste?

Ik houd van kleurrijke kleding, maar ook absoluut van neutrale kleuren. Mijn moeder zegt altijd dat herfstkleuren goed bij mij staan. De fashion-tips worden gewaardeerd mam!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Oké, guilty pleasure time! Soms zit ik urenlang te scrollen op Pinterest om inspiratie op te doen voor outfits. Vaak zoek ik dan op ‘oversized outfits for men’ of ’streetstyle for men’. Het werkt erg therapeutisch. Je zou het eens moeten proberen! Verder luister ik vaak naar Hip-Hop, waar veel artiesten baggy-fit kleding dragen. Een grote kans dat ik hier onbewust inspiratie uit haal.

Wie is jouw stijlicoon?

Oké, nog één guilty pleasure dan! Ik luister de laatste tijd veel naar Justin Bieber. Nee ik heb het niet over het nummer Baby, maar natuurlijk over zijn nieuwe muziek. Dit kwam doordat ik stuitte op zijn optreden bij Tiny Desk. Zeker een aanrader om te bekijken! Naast zijn muziek vind ik zijn kledingstijl heel gaaf. Lekker oversized, simpel, maar erg stijlvol. Genoeg of Justin Bieber, voordat ik als een Belieber begin te klinken…

Wat zijn jouw favoriete merken?

Voor de casual broeken ga ik voor Levi’s en voor oversized jeans naar BDG. Voor truien heb ik niet een favoriet kledingmerk. Wel ben ik vaak te vinden op de webshop van Asos of in een vintage winkel. Mijn favoriete merk schoenen is Nike, waar Air Force en Blazers mijn voorkeur hebben. Voor een nette gelegenheid draag ik vaak m’n Dr. Martens Chelsea Boots.

Volg je altijd de laatste trends?

Om eerlijk te zijn ben ik niet op de hoogte van de laatste trends. Wel scrol ik op Pinterest, wat er misschien onbewust voor zorgt dat ik er alsnog in mee ga. Als skinny jeans de trend van volgend jaar wordt, doe ik hier zeker weten niet aan mee! Nogmaals, niets tegen skinny jeans.

Je bent erg op je gemak tijdens het fotograferen. Heb je vaker model gestaan?

Eerlijk gezegd was ik in het begin erg zenuwachtig. Poseren voor een magazine is voor mij de eerste keer, maar ik heb inderdaad al wel ervaring opgedaan tijdens andere fotoshoots. Ik vind het enorm leuk om te doen en een eer om in dit nieuwe magazine te staan!


Je kunt deze onderwerpen volgen
Looks
Streetstyle