12 kledingstukken voor een tijdloze garderobe

Wanneer je een meer minimalistische insteek wilt voor je kledingkast, je garderobe eens goed onder de loep wilt nemen of een klassieke stijl wilt uitproberen is het goed om te kijken of de basis compleet is. Daarom zetten we 12 kledingstukken op een rij die absoluut in een klassieke, en vooral tijdloze, kledingkast thuishoren.

FOTO SHUTTERSTOCK

Lees meer over
Looks
Persoonlijk

1. Het witte T-shirt

Een schone lei begint met een wit T-shirt. Dit kledingstuk is breed inzetbaar en zorgt voor een frisse look.

2. Pumps

Pumps, vooral met een puntige neus, verlengen je benen en zorgen voor een vrouwelijke uitstraling. Ze kunnen ook voor extra zelfvertrouwen zorgen. Wanneer je liever niet op hakken loopt, kun je natuurlijk altijd een lager hakje overwegen.

3. Het witte overhemd

Net als het witte T-shirt is het witte overhemd breed in te zetten. Ook kan het zowel in formele als informele situaties gedragen worden. Doe een leuke French tuck in je jeans erbij en voilà, casual chique.

4. Jeans

Onvermijdelijk, maar een paar jeans is essentieel. Vooral de donkerblauwe variant. Een donkere spijkerbroek gaat het langste mee; lichtere jeans zijn meer bewerkt en hebben vaak een minder duurzame stof. Daarnaast is een donkerblauwe spijkerbroek overal mee te combineren, in verschillende situaties.

5. Simpele platte schoenen

Ballerina’s of loafers zorgen ervoor dat je ondanks een zakelijke outfit toch comfortabel kunt rondwandelen. Deze schoenen kunnen ook makkelijk mee in de handtas wanneer je een hele dag op hakken loopt maar toch na verloop van tijd moe wordt.

6. Trenchcoat

De klassieker van detectiveseries, maar inmiddels ook al jarenlang van het straatbeeld. Camel is de klassieke kleur voor de trenchcoat, maar zwart, donkerbruin of een andere basiskleur werkt ook heel goed voor dit kledingstuk.

7. Blazer

Een blazer kan over een blouse, een T-shirt, een trui of bij een spijkerbroek gedragen worden. Dit kledingstuk zorgt ervoor dat je outfit direct zakelijker of chiquer wordt.

8. Little Black Dress

De Little Black Dress, oftewel LBD, is een klassiekertje. Wanneer je ontdekt welk silhouet het beste bij jou past kun je de zoektocht beginnen naar de perfecte kleine zwarte jurk.

9. Zwarte pantalon

Een zwarte pantalon is net wat netter dan een spijkerbroek. Of je nu voor een strakke of een wijdere variant gaat, deze broek is een goede basis voor een nette outfit.

10. Enkellaarzen

Met hak of zonder hak, de keuze is gelukkig reuze. Enkellaarzen houden je extra warm in de winter en kunnen prima gedragen worden onder een broek, rok of jurk.

11. Gebreide trui

De ideale gebreide trui past bij alles. Je kunt het dragen boven een spijkerbroek of boven een rok. Wanneer je je favoriete trui hebt gevonden, kun je hem net zo goed in meerdere kleuren aanschaffen.

12. Sneakers

En last but not least: sneakers. Wat moeten we zonder sneakers?

Nieuws

menu