Zangeres, pianist én actrice Valentina Tóth uit Aldtsjerk is pas echt gelukkig op het theaterpodium. 'Daar kan ik een ander deel van mezelf laten zien, een deel dat lang verborgen was'

Het besef plaagde haar al jaren. Valentina Tóth, succesvol pianiste, wist dat ze pas echt gelukkig kon zijn op het theaterpodium. En nu is het zo ver: haar optreden op het Amsterdams Kleinkunstfestival was verbluffend, ze won er de jury- en de publieksprijs. En nu?

Valentina Toth

Valentina Toth Foto: Marleen Annema

Lees meer over
Persoonlijk

Een ‘fenomenaal performer’, ‘sensationeel’, ‘betoverend’ - de recensies van de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival liegen er niet om. Het optreden van zangeres, pianist en actrice Valentina Tóth (27), geboren en getogen in Aldtsjerk, wordt alom bejubeld en niet zo’n klein beetje ook. Dus ja, dat is fijn. Dus ja, ze gelooft er nu in. Dus ja, ze weet dat het goed is wat ze doet. En ja, ze weet dat ze haar eigen ding moet blijven doen, niet weer in een mal, een bedenksel, moet belanden van iemand anders, of van een zelfopgelegd moeten. Eigen koers nu. Niet meer van afwijken.

menu