Mijn vriendin krijgt maar geen orgasme. Wat kunnen we doen? Streelmeditatie lijkt de oplossing | Intiem met Marjan en Pauline

Iedere week leggen wij arts seksuoloog Marjan en verleidkundige, sensualiteitstrainer en intimiteitscoach Pauline vragen van lezers voor, die zij ieder vanuit hun eigen expertise beantwoorden. Ook een vraag? Mail naar magazine@ndcmediagroep.nl o.v.v Intiem. De vraag van deze week: Wie helpt mijn vriendin aan een orgasme?

FOTO SHUTTERSTOCK

FOTO SHUTTERSTOCK

Lees meer over
Persoonlijk

De 65-jarige weduwe Marja met twee kinderen heeft na het overlijden van haar man twee korte, goede relaties. ,,2,5 jaar geleden ben ik verliefd geworden op een vrouw, en zij op mij. Voor mij een positieve donderslag bij heldere hemel, voor mijn vriendin iets minder omdat zij in haar huwelijk daar wel eens over na heeft gedacht. Wij zijn een leuk setje met elkaar, en op seksueel gebied konden wij elkaar nog iets leren. Wij voelen ons vrij met elkaar, maar er ontbreekt één ding, en dat is een orgasme bij mijn vriendin. Vanaf het begin heb ik dit geweten, maar wij hadden de hoop dat ik/wij dat toch voor elkaar konden krijgen. Wie helpt ons? Want dat zou een kroon op onze relatie zijn.”

Marjan is arts-seksuoloog NVVS - Loslaten, je op jezelf richten