Hadassah de Boer leerde zichzelf aan om niet op te vallen. Zo bleef ze buiten schot bij de vrouw van haar vader | interview

Het was helemaal niet de bedoeling dat Hadassah de Boer met haar gezicht op tv zou komen. Ze rolde er spontaan in, bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Net zoals ze spontaan in het boek ’ De vrouw van mijn vader’ rolde. Ook dat was niet gepland. Want, de 52-jarige Hadassah houdt er niet van om op te vallen. „Dat heb ik mezelf aangeleerd. Om buiten schot te blijven bij de vrouw van mijn vader.”

Foto: Erna Faust

Foto: Erna Faust Foto: Erna Faust

Lees meer over
Persoonlijk

Vier jaar was ze, toen haar ouders Guus de Boer en Hedy d’Ancona bekendmaakten dat ze gingen scheiden. „Ik wist helemaal niet wat het inhield. Scheiden, het woord schijt kwam voor mij nog het dichtst in de buurt. Dat is misschien wel het voordeel, dat je zo klein bent. Ik was nog flexibel. ’O, gaan we hier wonen? Ook leuk.’ Het echte uit elkaar gaan van mijn ouders heb ik nooit als traumatisch ervaren. Ik wist alleen dat het iets ergs moest zijn. Mijn broer zat op de trap te huilen.”