Marlijn van Ast is na 20 jaar aan de keukentafel succesvol afgekickt van haar drank, cocaïne, nicotine en liefdesverslaving

Je kunt niet zwemmen maar toch balanceer je op het randje van het diepe. Voor je het weet verdrink je. Zo was het voor Marlijn van Ast. Noodgedwongen moest ze van drank en drugs afkicken op een plek waar ze alles binnen handbereik had om aan haar verslavingen toe te geven: haar eigen huis. Ontslaven achter een beeldscherm lijkt onmogelijk, maar is haar maar mooi gelukt. ,,Ik kom van ver en besef heel goed dat ik nooit meer naar dat punt terug wil.”

Marlijn van Ast (1979) is na 20 jaar actieve verslaving, succesvol afgekickt van haar drank, cocaïne, nicotine en liefdesverslaving.

Marlijn van Ast (1979) is na 20 jaar actieve verslaving, succesvol afgekickt van haar drank, cocaïne, nicotine en liefdesverslaving. Foto: Erna Faust

Lees meer over
Gezond

Nu moet ze zorgen dat ze nooit meer terugvalt. „Ik ben blij dat de decembermaand achter ons ligt. Die feestdagen zijn zo verbonden met oude gewoontes. Je wordt naar de drank toegetrokken.”

Nieuws

menu