Man krijgt 330 keer te veel salaris en vertrekt met de noorderzon

Een Chileen zal vreemd hebben opgekeken toen hij zijn salaris over de maand mei ontving. In plaats van zo’n 500.000 Chileense pesos, zo’n 520 euro, kreeg hij maar liefst 165.398.851 pesos overgemaakt, ruim 172.000 euro. Aanvankelijk meldde hij de vergissing bij zijn manager, maar toen hij het fortuin zelf moest terugboeken, nam hij de benen.

 Chileense pesos ter illustratie

Chileense pesos ter illustratie

Lees meer over
Geld

Internationale media berichten over de opvallende vergissing. De man kreeg maar liefst 330 keer te veel salaris, waar hij anders ruim 27 jaar voor had moeten werken. Zijn normale salaris is iets meer dan het minimumloon, maar minder dan het gemiddelde salaris in Chili.

De man, een medewerker van vleesverwerkingsbedrijf Consorcio Industrial de Alimentos, meldde bij zijn leidinggevende dat hij veel te veel salaris had gekregen. Die gaf dit door aan hr, dat de man vroeg het geld zelf via de bank weer terug over te maken. De man beloofde dit de volgende dag te doen.

Maar het lijkt erop dat hij zich toch heeft bedacht. De werknemer stortte het geld niet terug, maar stuurde zijn baas via een advocaat wel een ontslagbrief. Sindsdien is bij het bedrijf niets meer van hem vernomen. Naar verluidt heeft hij al het geld opgenomen. Het bedrijf diende wel een klacht tegen hem in wegens misbruik van fondsen, maar hij is nog niet opgepakt.

menu