5 leerzame Netflix-series en documentaires over geld

Geen beter moment om eens goed over geld en besparen na te denken. Met de stijgende energieprijzen en gierende inflatie is het een onderwerp waar je op dit moment niet omheen kunt. Met deze Netflix-documentaires en series weet je binnenkort alles rondom het thema geld.

Foto shutterstock

Foto shutterstock

Lees meer over
Geld

In onze hedendaagse consumptiemaatschappij worden we vanaf het moment dat we opstaan bestookt met allerlei verleidingen om geld uit te geven. Zelfs de sterkste ruggengraten bezwijken zo nu en dan. Om jezelf weerbaarder te maken én slimmer met geld om te gaan, is een stukje extra kennis geen overbodige luxe. Overweeg daarom eens een van de onderstaande Netflix-producties over geld. Elk documentaire of serie behandelt unieke, uiteenlopende aspecten.

Netflix-documentaires en series over geld

Op nummer 1 in de lijst met Netflix-producties over geld vinden we  Get Smart With Money

1. Get Smart With Money

Slimmer omgaan met je centen is dus het thema in  Get Smart With Money . Deze geweldige documentaire behandelt de basisprincipes van persoonlijk financieren. Kortom, de perfecte springplank naar een gezonder financieel bestaan.

2. Money Explained

We geven het uit, we lenen het, we sparen en besparen. Toch gaat geld veel dieper. In  Money Explained  worden vooral de donkere aspecten behandeld. Zaken die zoal voorbijkomen: casino’s, oplichters, studentenleningen en creditcards. Allemaal mini-documentaires van zo’n 20 minuten, waarin de aspecten glashelder worden uitgelegd. Een samenwerking tussen Netflix en Vox.

3. The Minimalists (Less is Now)

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus zijn een hele beweging gestart vanuit het minimalisme. Vol enthousiasme vertellen ze over hoe ons leven veel mooier en beter kan zijn met minder geld.

4. Dirty Money

Hebzucht, een van de zeven zonden, voert de toon in  Dirty Money . Vaak gaat deze zonde hand in hand met corruptie en criminaliteit, zo ook in deze duistere Netflix-documentaire.

5. Trust No One

We sluiten de lijst met Netflix-documentaires en series over geld af met  Trust No One: The Hunt fort he Crypto King . Crypto kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst. In  Trust No One  volgen we het bizarre verhaal van  Gerald Cotten , de eigenaar van een falende cryptohandelsbeurs die plotseling overlijdt op jonge leeftijd. Toch is niet iedereen overtuigd van zijn dood en er gaan zelfs geruchten dat hij springlevend is en als een God in Frankrijk leeft, met het geld van investeerders.

Onze collega’s van Manners publiceerden dit verhaal eerder

menu