Zomerse wentelteefjes met yoghurt en nectarine | wat eten we vandaag?

Als je nog naar een lekkere manier zoekt om van oud brood af te komen, dan heb ik iets voor je. Wentelteefjes maak je namelijk het beste met oud brood. Zo hoef je niks meer weg te gooien én heb je een fantastisch ontbijt of lekkere lunch.

Foto: Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Wist je dat brood van alle voeding het meest wordt verspild? Zo zonde! Naast dat je van oud brood perfect wentelteefjes maakt, kun je er ook eens croutons van maken. Verder is het een tip om brood in te vriezen zodra je het hebt gekocht. Dan haal je de plakjes brood eruit die je nodig hebt die dag.

Zo maak je het:

Kluts het ei, de melk en kaneel door elkaar. Haal daarna de oude boterhammen door het mengsel en laat het mengsel in het brood trekken.

Verhit daarna een beetje olie of boter in de pan. Bak de wentelteefjes zo’n 2 minuten per kant, totdat ze goudbruin gebakken zijn. Snijd de nectarine in plakjes. Serveer de wentelteefjes met yoghurt, nectarine en een kneepje honing. Eet smakelijk!

Nieuws

menu