Zomerse plaattaart met feta en courgette | wat eten we vandaag?

Plaattaarten zijn zo simpel om te maken. Geen gedoe met het deeg in een vorm moeten aandrukken, gewoon een kwestie van een vel bladerdeeg uitrollen en deze bekleden met ingrediënten die jij lekker vindt. Dit is een variant met courgette en feta. Serveer deze plaattaart met een salade, vlees of vleesvervanger.

Foto Hilly Lautenbach

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:



Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de bladerdeeg vellen ontdooien en vouw de randen van de vellen aan elkaar, zodat je een groot vierkant krijgt. Vouw de randen van 1 cm om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het midden. Zo gaat het midden niet helemaal bol staan. Kluts een ei door elkaar en smeer de bodem in. Bak daarna de bodem in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de courgette in plakken. Grill de courgette zonder olie zo’n 2 minuten per kant in een grillpan. Snijd daarna een takje munt fijn en doe het in een kom met olijfolie, het sap en de rasp van een citroen en peper en zout naar smaak. Verdeel dit over de gegrilde courgettes.

Maak in een kom de feta fijn en roer de yoghurt erdoor. Smeer het fetamengsel over de goudbruin gebakken bodem. Verdeel de courgette erover. Maak af met wat chiliflakes naar smaak. Strooi ter decoratie nog wat extra munt over de taart.

Eet smakelijk!

menu