Snelle zomerpasta | wat eten we vandaag?

Dit is onze favoriete zomer pasta en die eten we dan ook váák. Omdat ‘ie superlekker is natuurlijk (en precies waar je zin in hebt als de mussen van het dak vallen), maar ook omdat ‘ie belachelijk snel klaar is. Nog meer bonuspunten: je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en je kunt ‘m zowel warm als koud eten.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:


Zo maak je het:

Kook de spaghetti gaar in een pan met flink gezouten water.

Hak ondertussen de knoflook fijn en wrijf ‘m met het lemmet van je mes en een snuf grof zout tot een pasta (dit kan ook in de vijzel). Doe ‘m in een grote kom.

Voeg aan die kom ook de geraspte schil en het sap toe van de citroen, de geraspte kaas en de verse oregano. Meng met een grote scheut olijfolie (ongeveer 4 eetlepels).

Snijd dan de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de kom.

Stamp de pistachenoten in een vijzel tot fijne kruimels. Zet opzij.

Giet de pasta af maar bewaar wat van het pastawater. Voeg de spaghetti toe aan de kom met tomaten en hussel door elkaar. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om een mooie, losse saus te maken.

Schep de pasta op de borden en maak af met de gestampte pistachenoten. Deze pasta is zowel warm als koud érg lekker.

Nieuws

menu