Zelfgemaakte tzatziki | wat eten we vandaag?

Er gaat niets boven zelfgemaakte tzatziki! De frisse yoghurtsaus met komkommer is geweldig in de zomer. Maak er een uitje van en haal zuivel bij een boer bij jou uit de buurt. Dan smaakt de tzatziki nog beter.

Tzatziki

Tzatziki

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 1 grote kom heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 500 ml yoghurt *
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes dille
  • Zout en peper
  • 2 teentjes knoflook

* Ik vind volle yoghurt van de boer of een dikke Griekse yoghurt het lekkerst voor dit recept.

Zo maak je het:

Rasp de komkommer fijn en laat de komkommer uitlekken in een zeef of vergiet. Doe de uitgelekte komkommer in een kom en roer de yoghurt en olijfolie erdoor. Snijd de dille, munt en knoflook fijn en roer deze ingrediënten ook door de yoghurt. Breng de tzatziki extra op smaak met zout en peper. De tzatziki is het lekkerst als je het even in de koelkast laat staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Serveertip: Lekker als dip, maar ook als saus voor bij je wrap of burger. Eet smakelijk!

menu