Winterse salade met aardpeer, boerenkool en granaatappel | wat eten we vandaag?

Een heerlijk bijgerecht of gewoon een goddelijke lunch: van deze winterse salade met aardpeer, boerenkool en granaatappel ga je nog veel plezier hebben.

Foto: Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • De pitjes van 1/2 granaatappel
  • 125 gram boerenkool
  • Twee handjes aardperen
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Scheutje maple syrup
  • Zout & peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de aardperen en snijd elke aardpeer in drie of vier lange plakjes. Hussel ze met wat olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat.
  • Bak de aardpeer in 30 tot 35 minuten gaar en krokant.
  • Schuif de aardperen daarna naar één kant van de bakplaat en verdeel de boerenkool over de andere kant.
  • Laat alles nog 5 tot 10 minuten roosteren in de oven, tot je krokante boerenkoolchips overhoudt.
  • Meng de aardperen, granaatappelpitjes en hazelnoten door elkaar in een kom. Klop een eetlepel olijfolie en een eetlepel maple syrup door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng door de salade.
  • Voeg daarna de krokante boerenkoolchips toe.

Nieuws

menu