Thaise broccolisoep met kokosmelk | wat eten we vandaag?

Een dag iets makkelijks eten? Maak soep van broccoli en geef het een Thaise twist.

Geurige Thaise broccolisoep (vegan!) met kokosmelk.

Geurige Thaise broccolisoep (vegan!) met kokosmelk.

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 4 personen

1 sjalot, gehalveerd

3 tenen knoflook, geplet

1 stengel citroengras, in ringetjes

1 eetlepel geraspte gember

2 limoenblaadjes

1 groene peper, zonder zaadjes

500 gram broccoli

400 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Valle del Sole)

250 ml water

260 gram doperwten (diepvries)

1 à 2 eetlepels (vegan) vissaus

1 eetlepel limoensap

Scheutje olie

Ter garnering:

15 gram koriander, fijngehakt

Gebakken uitjes, zelfgemaakt of kant-en-klaar

1 limoen, in partjes

Zo maak je het

Doe de sjalot, knoflook, citroengras, gember, limoenblaadjes en groene peper in een keukenmachine. Maal ze tot een groene currypasta.

Verhit een scheutje olie in een soeppan op medium tot laag vuur. Bak de currypasta tot ‘ie lekker geurig is en begint te bruinen, ongeveer 3 minuten.

Voeg de broccoli toe, samen met de kokosmelk. Tip: houd een klein beetje kokosmelk om vlak voor het opdienen over de soep te druppelen. Schep de broccoli om en giet dan het water erbij. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Leg een deksel op de pan en laat de broccoli 10 minuten garen, tot ‘ie zacht is.

Doe de bevroren doperwten erbij en laat even mee verwarmen tot ze ontdooid zijn. Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer of in een blender. Check of de soep de juiste dikte heeft en voeg indien nodig nog wat water toe.

Breng de soep op smaak met een eetlepel limoensap (en eventueel vissaus). Voeg meer toe als je dat lekker vindt.

Schep de soep in kommen en druppel er nog wat van de achtergehouden kokosmelk overheen. Garneer de Thaise broccolisoep met de koriander en de gebakken uitjes en serveer met partjes limoen erbij.

menu