Spaghetti met saus van groene olijven en véél kruiden | wat eten we vandaag?

Maak deze spaghetti met saus van groene olijven en véél kruiden en je waant je aan de Italiaanse kust, met je snoet in het zonnetje. Het zit ‘m in die friszure mix van groene olijven, een berg verse kruiden en knapperige panko met citroenschil. Onweerstaanbaar!

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten


Zo maak je het:

Zet een koekenpan op medium vuur, doe er een eetlepel olijfolie in en bak de panko goudbruin. Doe ‘m over in een kom en meng met de geraspte citroenschil, de fijngehakte dille en peper en zout.

Maak van de ansjovis en de knoflook een pasta. Dat kun je in een vijzel doen of door met het lemmet van een koksmes over de knoflook te wrijven , op een snijplank. Gebruik altijd een beetje zout.

Hak de helft van de groene olijven en de helft van de kappertjes fijn. Meng ze in een grote kom met de ansjovis en knoflook, de overige olijven en kappertjes, basilicum en peterselie. Voeg hier 120 milliliter olijfolie aan toe, meng en breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de pasta beetgaar, giet af en houd ongeveer 60 milliliter van het kookvocht achter. Hussel de pasta door de saus, voeg wat van het kookvocht toe en wat van de Parmezaanse kaas. Voeg net zoveel kookvocht toe tot de saus aan de pasta kleeft.

Breng de spaghetti nog op smaak met wat citroensap, peper en zout en een flinke hand van de knapperige panko.

menu