Snelle flatbreads met yoghurt, ei en gekarameliseerde ui
Een groot voordeel aan thuiswerken, is dat je net wat meer tijd hebt om een heerlijke lunch voor jezelf te maken. Zo maakten wij deze snelle flatbreads met yoghurt, ei en gekarameliseerde ui.

Snelle flatbreads met yoghurt, ei en gekarameliseerde ui
Voor 2 personen:
1 ui, in dunne ringen
2 eieren
6 eetlepels yoghurt + extra ter garnering
120 gram zelfrijzend bakmeel + extra voor het bestuiven
2 eetlepels olijfolie
Handje koriander
Snufje komijn
Snufje chaat masala (of extra komijn)
Snufje zout
Zo maak je het?
Bak de uiringen op laag vuur in een eetlepel olijfolie tot ze mooi zacht worden. Trek er zeker
10 minuten voor uit. Voeg een snuf komijn toe.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de 6 eetlepels yoghurt en een eetlepel olijfolie in een kom. Kneed het tot een bal. Verdeel in twee ballen en rol ze op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een ovaal (of iets wat daarop lijkt).
Verhit een pan met anti-aanbaklaag op medium tot hoog vuur en bak de flatbreads in ongeveer 3 minuten per kant gaar en bruin.
Kook ondertussen de eieren zoals je ze het liefst hebt (wij gingen voor 6,5e minuut). Pel ze en leg ze opzij.
Besmeer de flatbreads met de extra yoghurt en verdeel de eieren er in stukjes overheen. Volg met de uien en de koriander en besprenkel met zout en de chaat masala (of extra komijn).
Ook lekker met een klodder mango chutney of je favoriete hot sauce!