De haat-liefde verhouding van topchef Sergio met de mossel

Het mosselseizoen is weer in volle gang, en vooral in België wordt de mosselpan weer flink geschud. Als het aan topchef Sergio Herman, opgegroeid in de mosselkeuken van zijn ouders, ligt verandert dat. Het zijn tenslotte Zeeuwse mosselen – en vooruit, ook van de Wadden.

Foto: Chantal Arnts

Foto: Chantal Arnts

Lees meer over
Eten en drinken

Met een licht tikje op een handel laten we de YE30 richting de haven zwenken. De mosselkotter meert aan bij De Oesterij in de haven van Yerseke. Vanavond kiest hij via de Roompotsluis bij de Oosterscheldekering het ruime sop om naar de Waddenzee te varen. Daar liggen de mosselbanken die het basismateriaal vormen voor wat later als Zeeuwse mosselen de toonbank over gaan. Waarbij Yerseke de mosselhoofdstad van ons land is. Of beter, de mosselhoofdstad van België, want negentig procent van onze mosselen gaat naar onze Zuiderburen.

menu