De ultieme smaakbeleving: Cannellini bonen met kappertjes en chili vlokken | wat eten we vandaag?
Dit gerecht kan ik elke week wel eten, ik ben er gek op! De gebakken kappertjes en chili vlokken geven een heerlijke smaaktwist aan het gerecht. Cannellini bonen hebben een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Door kookzuivel worden de bonen romig, dat is extra lekker.

Foto: Hilly Lautenbach
Voor 2 personen
400 gram cannellini bonen
70 gram tomatenpuree
250 gram cherry tomaten
200 gram spinazie
3 theelepel kappertjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
200 ml kookzuivel light
1 theelepel tijm
Zout, peper en chili vlokken
Olie om in te bakken
Lekker voor erbij:
Rijst of naan brood
Zo maak je het:
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de cherry tomaten door de helft. Verhit daarna een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook zacht. Bak de kappertjes ook mee. Zodra de ui zacht is doe de de tomatenpuree en tijm erbij. Bak kort mee en voeg daarna de cherry tomaten en spinazie toe. Spoel de bonen af en doe deze er ook bij. Breng op smaak met zout, peper en chili vlokken. Roer goed door en voeg ook de kookzuivel toe. Roer het gerecht om en wacht totdat de spinazie is geslonken.
Eet smakelijk!