Rokerige couscous met paprika | wat eten we vandaag
Het geheime ingrediënt van deze couscous is gerookt paprikapoeder. Dat geeft de heerlijke rokerige smaak aan het gerecht. Naast dat paprika’s smaakvol zijn en lekker knapperig blijven in dit recept, zijn het vitamine C bommetjes. Gezond, makkelijk en lekker dus.

Couscous paprika.
Voor 2 personen
150 g volkoren couscous
2 paprika
2 rode ui
1 tl oregano
1,5 tl gerookt paprikapoeder
2 el tomatenpuree
Sap halve citroen
Zout, peper en olie
Variatietip:
Ook lekker om er
zongedroogde tomaten en/of
feta door te doen.
Serveertip:
Heerlijk met
kruidige gehaktballetjes.
Zo maak je het
Snijd de ui fijn en snijd de paprika in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Zodra de ui zacht is geworden, bak je de paprika zo’n 4 minuten mee. Wel de couscous in 200 ml kokend water en laat even staan. Bak ondertussen de oregano, het gerookte paprikapoeder, de tomatenpuree en het sap van een halve citroen mee met de groente. Roer de gewelde couscous door de groente en breng extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!