Pruimentaart met ricotta | wat eten we vandaag

Met een stukje pruimentaart en een kop thee worden de herfstdagen ineens een stuk leuker.

Pruimentaart

Pruimentaart

Lees meer over
Eten en drinken


Je hebt nodig:

240 gram volkorenmeel

4 eieren

500 gram ricotta

3 theelepels koekkruiden

1 zakje bakpoeder (16 g)

pruimen

80 gram suiker


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng daarna het volkorenmeel, 50 gram suiker, koekkruiden en bakpoeder door elkaar. Roer daarna 250 gram ricotta door het meel en voeg een voor een de eieren toe. Meng het tot een glad beslag. Doe het beslag in een ingevette taartvorm.

Snijd de pruimen door de helft en verdeel deze over het beslag. Doe de pruimentaart zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt checken of de taart gaar is door er een satéprikker in de steken. Wanneer de prikker er schoon uit komt, is de taart gaar.

Laat de taart afkoelen en maak de ricotta crème. Meng 250 gram ricotta met 30 gram suiker. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat kaneel en/of suiker toe. Snijd hierna de pruimentaart met een broodmes horizontaal door de midden en verdeel de ricotta crème erover.

Eet smakelijk!

menu