Prei-risotto met citroen, burrata en basilicum | wat eten we vandaag

Vandaag staat prei in de hoofdrol. Prei heeft een ui- en knoflookachtige smaak en dat komt goed tot zijn recht in deze risotto. De citroen maakt het gerecht fris en door de burrata wordt het een gerecht waar je indruk mee maakt.

Prei risotto

Prei risotto

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 2 personen

3 prei

2 teentjes knoflook

1 citroen

0,5 bouillonblokje

150 g risotto rijst

15 g basilicum

75 g doperwten (diepvries)

50 g Parmezaanse kaas

1 bol burrata

Zout, peper en olie


Zo maak je het:

Maak de prei schoon en snijd in halve maantjes. Snijd de knoflook en basilicum fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook hierin. Bak de prei zo’n 4 minuten mee. Pers het sap van de citroen over de prei en doe de rijst erbij. Extra frisse risotto? Rasp wat zeste van de citroen en doe dit erbij. Los een half bouillonblokje op in 500 ml kokend water en voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst. Zodra het is opgenomen, doe je weer een beetje bouillon erbij. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Roer daarna de doperwten, basilicum en Parmezaanse kaas door de risotto. Breng extra op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met een bol burrata.

Eet smakelijk!