Perzik crumble | wat eten we vandaag?

Lekker als ontbijt, als dessert of in combinatie met yoghurt. Deze perzik crumble is eigenlijk geschikt voor elk moment! Inmiddels is het je vast opgevallen dat ik gek ben op crumble. Je kunt het namelijk met ontzettend veel soorten fruit maken. Deze met perzik smaakt fris, maar toch zoet en kruidig.

Foto Hilly Lautenbach

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel als eerste de dadels in kokend water. Snijd daarna de perziken in blokjes. Meng kaneel en een handje noten door de blokjes perzik. Leg hierna het perzik mengsel in een kleine ovenschaal.

Maak nu de crumble. Haal de zacht geworden dadels uit het water en ontpit ze. Meng de dadels met het amandelmeel en een snufje zout. Kneed de dadels door het amandelmeel, zodat er een crumble ontstaat. Als de crumble goed gemengd is, strooi je het over het perzik mengsel.

Bak de crumble in zo’n 20 tot 25 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Tip: Lekker met wat Griekse yoghurt.


menu