Penne met geroosterde bloemkool | wat eten we vandaag?

Ben je dol op de combi zoet-hartig? Dan is dit recept voor hartig-zoete penne met geroosterde bloemkool en rozijnen wat voor jou. Je maakt het met ingrediënten uit je voorraadkast en hoeft alleen nog maar verse bloemkool toe te voegen.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 hele bloemkool
  • 350 gram penne
  • 6 stuks ansjovis (uit een blikje)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels kappertjes
  • 30 gram rozijnen
  • 8 kalamata-olijven
  • 2 eetlepels boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Optioneel:

  • Krokant broodkruim

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en spreid ze uit over de bakplaat. Meng met olijfolie en wat zout. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze beginnen te verkleuren.
  • Kook de penne ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim gezouten water.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op medium vuur, tot ‘ie begint te schuimen. Bak de ansjovisfilets hierin tot ze helemaal weggesmolten zijn. Doe de knoflook, rozijnen en kappertjes erbij en laat kort bakken.
  • Snijd ondertussen de kalamata olijven in stukjes. Voeg ze toe aan de pan, samen met de geroosterde bloemkool. Laat ongeveer 5 minuten meebakken op laag vuur.
  • Meng de pasta en het bloemkool-mengsel door elkaar. Schep op de borden en maak af met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Ook lekker met wat krokant broodkruim erover, voor extra crunch.


Nieuws

menu