Pastasalade met burrata | wat eten we vandaag?

Als je nog nooit burrata hebt gegeten dan is dit het teken om het eens te proberen. Burrata heeft iets weg van mozzarella, maar is nog romiger.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 150 gram volkoren penne
  • 1 bol burrata
  • 250 gram cherry tomaten
  • 250 gram champignons
  • Zakje veldsla
  • 1 eetlepel truffelolie
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Handje pompoenpitten
  • Balsamico dressing

Zo maak je het:

Snijd de cherry tomaten in vier stukken en snijd de champignons in plakjes. Kook daarna de penne zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.

Zodra de pasta gaar is, giet je het af en meng je de gebakken champignons en cherrytomaten erdoor. Meng ook de truffelolie erdoor en voeg naar smaak nog een beetje zout en peper toe.

Rooster de pompoenpitten nog kort in een koekenpan.

Doe vervolgens de pasta in een schaal en leg er de bol burrata bovenop. Strooi de pompoenpitten erover en doe er nog wat balsamico dressing over. Roer de veldsla er pas door als je het gaat eten, zo wordt de sla niet zacht. Roer de burrata door de pastasalade als je het gaat serveren.

Eet smakelijk!


Nieuws

menu