Proef de smaken van de Perzische keuken - Aubergineschotel met tomaten en eieren
Ik dook samen met Maryam Shekoh (@healthbymaryam op Instagram) de Perzische keuken in. Want ik ga me meer verdiepen in verschillende keukens. We maakten deze fantastische aubergineschotel met tomaten en eieren.

Foto: Hilly Lautenbach
Voor 3 tot 4 personen
4 aubergines
2 grote tomaten of 4 kleine
tomaten
4 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel kurkuma
2 eieren
Olie, peper en zout
Lekker voor erbij :
platbrood, naanbrood of rijst
Zo maak je het:
Prik met een vork gaatjes in de aubergines en blaker ze op open vuur of een grillplaatje. Keer regelmatig om. De aubergines zijn klaar wanneer ze helemaal zwartgeblakerd zijn en zacht aanvoelen, ook het midden. Een alternatieve manier is de aubergines op 230 graden voor 40 minuten in de oven doen. Je krijgt dan niet de rokerige smaak.
Grill vervolgens de tomaten kort aan alle kanten. Snijd het vel van de afgekoelde aubergines en tomaten eraf en hak de groente fijn. Hak de knoflook in stukjes. Verhit hierna wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Bak de kurkuma mee. Wanneer de geuren vrijkomen doe je de tomatenpuree erbij. Hierna bak je de aubergines en tomaten mee. Wanneer het een geheel is geworden roer je de eieren erdoor. Breng extra op smaak met zout en peper. Roer nog zo’n 5 minuten door.
Eet smakelijk !