Makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik | wat eten we vandaag?

De zomer op je bord: dat krijg je met deze salade met Burrata, tomaat en perzik. Zo simpel dat je het bijna geen recept kunt noemen en op z’n lekkerst op van die warme zomerdagen als het zonnetje schijnt.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Je kunt voor deze salade zowel wilde perziken als ‘gewone’ perziken gebruiken: wat je lekker vindt! Tip: vervang de tomaten een keer door oertomaten in verschillende kleuren en van verschillende rassen. Daar wordt deze salade extra mooi (en extra lekker) van!



Zo maak je het:

Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.

Verwijder de aanzet van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de perziken in de kom. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, zout en peper en de blaadjes basilicum.

Schik de perzik en tomaat op twee bordjes. Scheur de Burrata in stukjes en verdeel die over de salade. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie.

Nieuws

menu