Maissoep met kokosmelk en specerijen | wat eten we vandaag?

In de zomer zijn ze er weer: die mooie maiskolven, soms zelfs nog met de bladeren eraan vast (en dat zijn de beste!). Met die mais maak je deze heerlijke maissoep met kokosmelk. En van de kolven trekken we een geurige bouillon.

Maissoep met kokosmelk en specerijen

Maissoep met kokosmelk en specerijen

Lees meer over
Eten en drinken


Zo maak je het:

Breng 1,5 liter water aan de kook.

Snijd ondertussen de maiskorrels van de kolven. Dat gaat het beste in een diep bord met een theedoek erin. Zet de kolven rechtop en snijd met een scherp mes van boven naar beneden, zo dicht mogelijk op de kolf. Je merkt vanzelf tot hoe ver je kunt gaan.

Breek de kolven en doe ze bij het kokende water. Voeg de 8 takjes koriander en de afsnijdsels van de ui toe. Laat minstens 15 minuten trekken op laag vuur. Zeef de bouillon.

Verwarm de boter of olie in een soeppan op laag vuur. Bak de uien een minuut of drie, tot ze mooi zacht zijn.

Rooster ondertussen het korianderzaad en komijnzaad in een droge koekenpan tot ze geurig zijn. Plet ze daarna in een vijzel.

Voeg de specerijen toe aan de uien, samen met de kurkuma en het paprikapoeder. Laat kort meebakken en voeg dan de kokosmelk, de maiskorrels, de gehakte koriander, een snuf zout en een kwart van de bouillon toe.

Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg eventueel meer bouillon toe als de soep te dik is.

Breng de soep op smaak met zout en limoensap. Heb je nog bouillon over? De restanten kun je invriezen in zakjes.

menu