Kruidige kerstkoffie met slagroom en kaneel | wat drinken we vandaag?
Kerstkoffie: wij denken dat ‘t officieel het gezelligste woord is dat er bestaat. Met flink wat specerijen (kardemom! Kaneel! Nootmuskaat!) en een onbescheiden toef slagroom is het de perfecte toevoeging aan je kerstbrunch.

Foto: Winnie Verswijvel
Lees meer over
Kerstkoffie met slagroom en kerstkruiden
Zet de espresso volgens de gewenste methode.
Voor 1 kerstkoffie:
- 2 shots espresso
- 200 ml melk
- 1/8 theelepel gemalen kardemom
- 1/8 theelepel nootmuskaat, fijn gemalen
- 1/8 theelepel gemalen kaneel (+ extra)
- Slagroom
Doe intussen de melk samen met de specerijen in een steelpannetje, roer ze goed door elkaar en verwarm dit op een laag vuur. Het is niet de bedoeling dat de melk gaat koken, maak ‘m simpelweg lekker warm.
Schenk de espresso in een grote kop of glas en vul deze aan met de gekruide, warme melk. Spuit er een flinke toef slagroom op en zeef er nog wat extra kaneel boven.