Krokante krieltjes met rozemarijn | wat eten we vandaag?

Met een geheim ingrediënt krijg je perfect krokante krieltjes. In plaats van olie gebruik ik namelijk mayonaise. Je hebt maar een beetje nodig voor een goed resultaat. Het vocht uit de mayonaise verdampt in de oven of airfryer, waardoor er een laagje eiwit en olie overblijft. Dat gaat om de krieltjes zitten, waardoor ze krokant van buiten en zacht van binnen worden.

Krieltjes

Krieltjes

Lees meer over
Eten en drinken




Serveertip:

  • Met een schijfje citroen


Zo maak je het:

Verdeel een eetlepel mayonaise en een theelepel rozemarijn over de krieltjes. Breng extra op smaak met zout en peper.

Voor de airfryer:

Bak de krieltjes zo’n 20 minuten op 180 graden. Hussel na 10 minuten de krieltjes even door elkaar.

Voor de oven:

Bak de krieltjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. Hussel na 10 minuten de krieltjes door elkaar. Controleer of de krieltjes goed krokant zijn en bak ze eventueel nog iets langer. Elke oven is namelijk anders.

Serveer met een schijfje citroen.

Eet smakelijk!

menu