Krokante broccoli met Parmezaanse kaas | wat eten we vandaag?

Deze krokante broccoli met Parmezaanse kaas is een tof recept voor een bijgerecht om achter de hand te houden. Snel klaar, met veel umami dankzij de Parmezaanse kaas en de chilivlokken. Lekker bij een pasta of een tof Italiaans gerecht!

Krokante broccoli met Parmezaanse kaas.

Krokante broccoli met Parmezaanse kaas.

Lees meer over
Eten en drinken

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

450 gram broccoli, in roosjes

60 gram geraspte Parmezaanse kaas

1/4 theelepel chilivlokken

Het sap en de geraspte schil van 1 citroen

2 eetlepels olijfolie

Peper & zout

Doordat je de broccoli mengt met citroensap, blijft de Parmezaanse kaas goed plakken. Daarna grill of bak je de broccoli, waardoor de kaas smelt en de broccoli lekker krokant wordt.

Zo maak je het

Meng de broccoli met het citroensap, de olijfolie en het zout in een grote kom. Laat dit ongeveer 20 minuten staan, terwijl je de boel tussendoor af en toe omschept.

Giet de broccoli af en doe ‘m terug in de schaal. Meng nu met de geraspte Parmezaanse kaas en de chilivlokken.

Verhit een grillpan of een bakplaat en bak de broccoli in delen tot ze mooie grillrandjes krijgen.

Leg op een grote schaal en rasp er nog wat citroenschil overheen.

menu