Knolselderijpuree: een makkelijk, maar heerlijk bijgerecht voor de feestdagen | wat eten we vandaag?

Een makkelijk, maar heerlijk bijgerecht voor de feestdagen. Deze knolselderijpuree maak je met een paar ingrediënten en past bij de typische kerstgerechten.

Knolselderijpuree.

Knolselderijpuree.

Lees meer over
Eten en drinken

De smaak van knolselderij is aromatisch en lichtzoet. Je kent het misschien van erwtensoep, maar je kunt er ook heerlijke puree mee maken. Knolselderij gaat goed samen met vlees, maar ook uitstekend samen met paddenstoelen of bietjes.

Je hebt nodig:

1 knolselderij

250 ml kookroom (light kan ook)

Zout en peper

1 el truffelolie (optioneel)

Zo maak je het:

Snijd de knolselderij in stukken. Doe de stukken in een pan samen met de kookroom en 250 ml water. Kook in zo’n 20 minuten op matig vuur gaar. Schep de knolselderij eruit en pureer. Vul eventueel nog aan met een beetje kookvocht, zodat het een gladde puree wordt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel truffelolie. Zodra de puree mooi glad is kun je het bijgerecht opdienen. Eet smakelijk!

menu