Rode paprika, bonen en krulpeterselie: een eenvoudig maar heerlijk gerecht met kip in mosterdsaus
Er bestaan miljoenen varianten op kip in mosterdsaus, maar op deze manier is het wel héél erg lekker. We bereiden ‘m hier met rode paprika, bonen en krulpeterselie. Ofwel: een simpel gerecht dat in zijn eenvoud toch weer de show steelt op tafel.

Foto Nancy van Batenburg
Voor 2 personen
1 klont boter
1 teentje knoflook, geperst
2 kipfilets (van ongeveer 250 gram)
Zout & peper
1 rode paprika, in kleine blokjes
125 ml verse slagroom
2 theelepels mosterd
200 gram cannellinibonen, uitgelekt
Snuf chilivlokken
Handje krulpeterselie
Zo maak je het
Verhit de boter in een pan op medium vuur en bak er de knoflook een minuutje in aan.
Kruid de kipfilets aan beide kanten met zout en peper en bak ze tot ze mooi gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
Doe de blokjes paprika in de pan en laat een paar minuten bakken.
Doe de kip opnieuw in de pan en schenk er de verse slagroom en de mosterd bij.
Roer goed en voeg er ten slotte de witte bonen aan toe.
Serveer de kip in mosterdsaus op borden en maak af met een snuf chilivlokken en een beetje verse krulpeterselie.