Indiase gepofte aardappel | wat eten we vandaag?

Je hebt vast weleens (vaker) een gepofte aardappel gegeten, maar we durven te wedden dat je nog niet eerder een Indiase gepofte aardappel hebt geproefd! We vullen deze piepers met ondermeer zure room, gember, rode ui en chaat masala: een Indiaas specerijenmengsel.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Als je kleine aardappels van gelijke grootte kunt vinden, kun je deze Indiase gepofte aardappels als borrelhapje op een feestje serveren. Maar je kunt ook grotere aardappels poffen natuurlijk, bijvoorbeeld als bijgerecht bij een lekkere Indiase curry.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze in ongeveer 45 minuten poffen in de oven. Test of ze goed gaar zijn met een mesje. Laat ze daarna afkoelen.

Snijd met een mesje een kruisje in elke aardappel. Dus voorzichtig een beetje aan de onderkant van de aardappel, om de vier inkepingen open te laten gaan.

Bestrooi de aardappels met zout en schep op elke aardappel een eetlepel zure room.

Bestrooi daarna met de gember, rode ui, groene peper, chaat masala en koriander.

Nieuws

menu