Hotdogs met bacon en paprika | wat eten we vandaag?

Het schijnt dat de inwoners van Los Angeles deze hotdogs met bacon en paprika bij voorkeur eten na het uitgaan, als alle restaurants al zijn gesloten, maar de foodtrucks nog keihard aan het koken zijn.

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor dit recept raden we je aan om te zoeken naar worsten van goede kwaliteit. En als het lukt, doe dan hetzelfde voor de hotdogbroodjes. Kun je die niet vinden, dan kun je er eventueel witte puntjes voor gebruiken.

Hoe maak je het?

Besmeer de hotdogbroodjes aan de binnenkant met de zachte boter, klap ze voorzichtig open en bak ze in een droge koekenpan aan de beboterde kant tot ze beginnen te bruinen. Draai ze om en laat ze aan de andere kant ook nog kort bakken. Leg opzij.

Bak de bacon in een ruime koekenpan tot ‘ie goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Doe daarna de paprika en ui in het baconvet en laat ze bakken tot ze mooi zacht en zoet zijn.

Bak ondertussen ook de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Plaats de worsten in de hotdogbroodjes en leg er een plakje van de bacon naast. Verdeel er wat van de mayonaise over en schep er de paprika en ui op. Maak af met wat ketchup en mosterd naar smaak.

menu