Meer

Het land van braucol, ondenc en len de l’el: de Franse streek de Gaillac barst van de jonge wijnmakers en eigen druivensoorten

Ooit in de vergetelheid weggezakt, maar nu weer in opkomst. De Gaillac heeft eigenzinnige jonge wijnmakers en eigen druivensoorten die je omver kunnen blazen. We reden weer eens rond in de streek.

Verschillende wijnen

Verschillende wijnen FOTO: Jacques Hermus

Lees meer over
Culinair

Vijfentwintig jaar geleden liep een pubermeisje met een hond te dollen toen we voor een proeverij in een klein winkeltje naast de wijnkelder van Domaine d’Escausses aanschoven. Vandaag is die puber, Aurélie Balaran, gediplomeerd oenologe, afgestudeerd aan de universiteiten van Bordeaux en Toulouse, en heeft ze haar eigen wijngaard en haar eigen ‘domein’, l’Enclos des Roses. Een valleitje verwijderd van de wijngaard van haar ouders, Domaine d’Escausses in St. Croix in de Gaillac-streek. Maar Aurélie werkt nog steeds intensief samen met vader Jean-Marc en moeder Roselyne in de wijnmakerij. Ook vandaag staat ze in de wijnwinkel met haar moeder. En met haar eigen puberdochter die met flessen heen en weer sjouwt voor proeflustige bezoekers. Buiten op de cour, dat spreekt in deze mondkapjestijd. Want anders wordt het lastig proeven.

Nieuws

Meest gelezen