Heel Holland en Vlaanderen bakte. Janny van der Heijden en Regula Ysewijn schrijven boeken over de herkomst van baksels en ander eten

Eten weerspiegelt geschiedenis. En twee vrouwen die daar alles van weten zijn Janny van der Heijden en Regula Ysewijn. Beide bekend van de Nederlandse respectievelijk Vlaamse editie van The Great British Bake Off, hebben beide ook een voorliefde voor de herkomst van baksels en ander eten. En schreven er indrukwekkende boeken over.

De tien kandidaten in 2022, met vierde van links Inge uit Roden, de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, en presentator André van Duin van Heel Holland Bakt.

De tien kandidaten in 2022, met vierde van links Inge uit Roden, de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, en presentator André van Duin van Heel Holland Bakt. Foto: Roland J. Reinders/ MAX

Lees meer over
Eten en drinken

Van Wafel tot Koek , zo heet het boek van de Belgische kookboekenauteur en tv-presentatrice Regula Ysewijn (uitg. Carrera Culinair, 35 euro). Met als verhelderende ondertitel Gebak uit het hart van de Lage Landen voor alle feesten van het jaar. Verhelderend, omdat het ‘hart’ van de Lage Landen niet in Holland wordt gelegd, maar in een breder gebied van de ‘oude’ Lage Landen, een streek die Vlaanderen, Noord-Frankrijk, een stukje Duitsland en Holland, Brabant en (Zuid-)Oost Nederland omvat. Met als kloppend hart Antwerpen, de stad van Ysewijn zelf.