Hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s | wat eten we vandaag?

Hartige fruitsalades zijn best populair in Azië. Denk aan de Indonesische roedjak, Maleisische fruitsalade of Thaise fruitsalade. Wij vinden ze superlekker, omdat ze de ideale combinatie zijn tussen zoet en hartig. Kijk maar naar deze Aziatische meloensalade met vissaus, sojasaus, limoen, chilipeper en munt.

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

In plaats van munt en basilicum kun je ook koriander en bijvoorbeeld Thaise basilicum gebruiken. Speel gerust met de ingrediënten en ontdek je favoriete combinatie.




Zo maak je het:

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof met een mes of in een vijzel.

Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar: de sojasaus, gember, vissaus, limoensap en rawit.

Doe de blokjes meloen in een grote schaal. Giet de dressing over de meloen en maak af met de gehakte pinda’s, munt en koriander.

menu