Ongemerkt meer groente eten door Groene risotto | wat eten we vandaag?

Met deze groene risotto krijg je zonder dat je het doorhebt op een heerlijke manier groente binnen.

Groene risotto

Groene risotto

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 2 personen

150 gram risottorijst

150 gram doperwten (diepvries)

200 gram spinazie

Handjevol cherrytomaten

75 gram feta

15 gram basilicum

1 ui

2 teentjes knoflook

Sap halve citroen

Half groentebouillonblokje

Olijfolie



Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook zacht. Voeg daarna de spinazie en de helft van de doperwten toe. Zodra de spinazie is geslonken doe je de groente in een blender samen met 250 ml water, een half bouillonblokje, feta en basilicum. Blend tot een glad geheel.

Doe daarna wat olie in een pan en doe de risotto in een pan op laag vuur. Blus af met het sap van een halve citroen. Voeg beetje bij beetje 250 ml water toe, totdat het helemaal is opgenomen. Voeg daarna beetje bij beetje het groene mengsel toe. Wanneer het is opgenomen, voeg je weer een beetje toe. Roer de risotto goed door. Proef of het zo goed op smaak is. Zodra de rijst gaar is haal je de risotto van het vuur. Serveer met tomaatjes.

Eet smakelijk!