Groene curry met gehaktballetjes, spinazie en courgette | wat eten we vandaag?

Curry’s zijn er in vele soorten en maten (vegetarische curry, viscurry, curry met kip, etc.), zo ook groene curry. Maar met gehaktballetjes zien we ze niet vaak. Wij bedachten een groene curry met gehaktballetjes die zo lekker is dat je je bord erbij aflikt.

FOTO Nancy van Batenburg.

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei,
  • 2 eetlepels panko,
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels vissaus
  • de steeltjes van een klein bosje koriander, fijngehakt

Voor de groene curry:

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 flinke eetlepels groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 limoen, de schil en het sap
  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 gram (baby)spinazie
  • 1 courgette, in dunne linten geschaafd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor erbij:

  • Verse koriander, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • Gekookte witte rijst

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Vorm er kleine gehaktballetjes van en leg ze naast elkaar op een bakplaat met opstaande rand. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de sjalot zachtjes aan. Voeg de groene currypasta toe en laat twee minuten bakken, tot ‘ie lekker geurig is.
  • Roer de kokosmelk, vissaus, suiker, bouillon, sap en rasp van de limoen erbij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef even of de curry in balans is en breng op smaak.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de groene curry en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de balletjes gaar zijn. Roer dan de spinazie en de courgettelinten door de curry en laat ze even slinken.
  • Serveer de groene curry met witte rijst, ringetjes chilipeper en een handje verse koriander. Ook lekker met nog wat partjes limoen.

Geen fan van koriander? Vervang het dan door Thaise basilicum of verse munt.

Nieuws

menu