Gnocchi met tomatensaus | wat eten we vandaag?

Als je nog nooit gnocchi hebt gegeten, dan is dit het teken om het eens te proberen. Gnocchi is een pastasoort, maar dan van aardappel. Echt heel erg lekker!

Gnocchi

Gnocchi

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 2 personen

400 gram gnocchi

250 gram cherry tomaten

200 gram verse spinazie

2 teentjes knoflook

1/4 theelepel chili vlokken

1 rode ui

100 gram spianata romana *

1 eetlepel kappertjes

Olijfolie

* Dat is een soort salami, maar dan dun gesneden.

Serveertip:

Lekker met wat feta en zongedroogde tomaten.

Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de cherry tomaten door de helft. Verhit daarna een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur zacht. Zodra de ui zacht is doe de de cherry tomaten erbij, kappertjes en chili vlokken erbij. Plet de cherry tomaten zodat er een saus ontstaat. Breng extra op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking. Zodra de gnocchi gaar is, is het lekker als je de gnocchi even afgiet en bakt in een pan met een beetje olijfolie of roomboter. Dan wordt de gnocchi knapperig aan de buitenkant.

Roer nu de spinazie door de tomatensaus. Wanneer de spinazie is geslonken doe je de gebakken gnocchi er ook bij. Schep de gnocchi op een bord en maak af met spianata romana.

Eet smakelijk!

menu