Gezonde vispakketjes met zalm en mediterrane groenten | wat eten we vandaag?

Met onderstaand recept gaan we op de Mediterrane toer met lekker veel kerstomaten, courgette en krieltjes in de schil. In plaats van zalm zou je ook een mooi stukje witvis kunnen gebruiken.

Scan Nancy van Batenburg. Culy Homemade: gezonde vispakketjes met zalm en Mediterrane groenten

Scan Nancy van Batenburg. Culy Homemade: gezonde vispakketjes met zalm en Mediterrane groenten

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 stukjes zalm
  • 1 kleine courgette, in
  • halve maantjes
  • Twee flinke handen
  • (gekleurde) kerstomaten
  • 200 gram krieltjes, in de schil
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, in dunne schijfjes
  • 1/2 citroen, in schijfjes
  • Paar takjes verse oregano
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Twee vellen bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prik de krieltjes rondom in, leg ze op een bord en stoom ze 2 minuten voor in de magnetron. Halveer ze daarna (afhankelijk van hoe groot ze zijn).
  • Vouw een vel bakpapier dubbel. Leg op één helft de plakjes courgette, ui en knoflook. Leg de zalm erbovenop en verdeel de tomaten en aardappeltjes eromheen.
  • Leg twee plakjes citroen bovenop de vis en besprenkel met een lekkere plens olijfolie. Kruid goed met peper en zout en leg een takje oregano op de vis.
  • Vouw het papier goed dicht, tot je een gesloten pakketje hebt. Bind eventueel extra dicht met een stukje keukentouw. Leg de vispakketjes in een ovenschaal en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
  • Scheur de vispakketjes open en serveer ze warm.

menu