Gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki | wat eten we vandaag
Wij moeten de eerste persoon nog tegenkomen die níét gek is op zoete aardappel. En een gevulde zoete aardappel is wat ons betreft altijd een goed idee, helemaal omdat deze fantastische snack (of bijgerecht!) ook nog eens vegetarisch is. Wij maakten een gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki; op z’n Grieks dus!

Gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki
Voor 2 personen:
2 grote zoete aardappels
Zonnebloemolie
Feta, verkruimeld
Een paar radijsjes, in dunne plakjes
Gedroogde oregano
Verse munt
1/2 kleine rode ui, gesnipperd
2 eetlepels tzatziki
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappels goed schoon. Wrijf ze in met zonnebloemolie en verpak ze per stuk in een stukje aluminumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit, zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Pof de zoete aardappels in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de natuurlijke suikers beginnen te karameliseren. Afhankelijk van de grootte duurt dat 45 tot 60 minuten.
Snijd de zoete aardappels in de lengte open. Schep in elke zoete aardappel een lekkere hoeveelheid tzatziki en verkruimel de feta erover. Versier met de plakjes radijs. Maak de gevulde zoete aardappel met feta af met de rode ui, gedroogde oregano, verse muntblaadjes en een snufje zout.