Gevulde zoete aardappel met bonen | wat eten we vandaag?

Zin in een verrassend menu? Dan word je erg blij van deze gevulde zoete aardappel met zwarte bonen. Gezond, makkelijk en lekker! Dit recept heb ik laatst ontdekt en is echt mijn lievelingsrecept geworden! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het smaakt fantastisch. Het zoete van de aardappel met het kruidige van de bonen en het romige van de saus is een geweldige combinatie.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Uit de oven vind ik zoete aardappelen het lekkerst, maar je kunt ze in plaats daarvan ook 15 minuten koken in water. Handig voor als je haast hebt. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:



*Tip Serveer het gerecht met een frisse salade of wat extra groente.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Besprenkel met een beetje olie en bak de aardappelen 45 minuten in de voorverwarmde oven. *

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en maak de avocadocrème. Ontpit de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Doe er het sap van een halve limoen en de sour cream bij en meng het tot een crème. Breng het op smaak met wat zout.

Lek vervolgens de kidneybonen uit en spoel ze af. Doe een beetje olie in de pan en bak de bonen, paprika en mais. Breng op smaak met knoflook, komijnpoeder, chilipoeder en wat zout. Bak zo’n 3 minuten.

Leg de zoete aardappel op een bord en snijd open. Schep de bonenmix en avocadocrème erop. Garneer het gerecht eventueel met een partje limoen en koriander.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu