Goed gevulde broodjes en goddelijke chocoladecake: we gingen voor een 'high lunch' bij Royaal Belegd in Sneek | restaurantrecensie

Ons team van foodlovers test restaurants, eettentjes, foodtrucks en andere hotspots in het Noorden. Deze week was Anniek bij Royaal Belegd in Sneek.

Royaal Belegd Sneek

Royaal Belegd Sneek Foto Anniek Boswijk

Waar zijn we?

Op een van de mooiste plekjes van Sneek, pal naast de Waterpoort. Broodjeszaak Royaal Belegd zat eerst aan de overkant van het water en verhuisde in het voorjaar naar een ruimer pand tegenover het vorige, waar ze konden uitgroeien tot een ‘eetboutique’, met op de bovenverdieping ruimtes om te vergaderen, of voor een babyborrel of high tea.

Zit het hier leuk?

Heel! De eigenaren hebben zich lekkeruitgeleefd op het interieur. Het resultaat: een gedurfde explosie van kleuren, prints en patronen, die toch in balans en super trendy is. Goudverf op de trap, hexagon tegels op de toiletvloer, je kijkt je ogen uit.

Wat staat er zoal op de kaart?

Natuurlijk de ‘royaal belegde’ broodjes waarnaar de zaak is genoemd, en verder salades, sappen, smoothies, cocktails en allerlei soorten koffie en thee en huisgemaakte taarten en gebak. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en de zaak is Fairtrade en EKO gecertificeerd.

Wat kiezen wij?

We gaan voor de ‘high lunch’, die je vanaf twee personen kunt bestellen. Per persoon krijgen we een bootje met gerookte zalmen wasabi mayo, een crostini, een halve bol met gerookte kip, truffelmayo en komkommer, een halve bol met pittige hummus, avocado en tomaat en een puntje quiche. Ook hoort er een rode smoothie bij en als afsluiting een halve blondie en stukje redvelvet cake. We zijn ook nieuwsgierig naar de Green Machine salade met gegrilde groenten, dus die we bestellen we er nog naast. En behalve de smoothie drinken we een frisse, bloemige verdejo.

Hoe vinden we het?

De broodjes zijn geweldig: knapperig vers en zoals beloofd goed gevuld, met al net zulke verse ingrediënten. Bij de kip zijn noten een fijne toevoeging. De hummus is inderdaad pittig, maar daar houden we wel van, en de combi met de avocado en tomaat is heerlijk. Ook de wasabi-mayo op de zalm is goed aanwezig. De crostini is een tikje zout, de quiche daarentegen perfect op smaak. De salade hadden we kunnen overslaan. Niet alleen omdat de high lunch al ruim voldoende biedt, maar ook omdat we een beetje teleurgesteld zijn qua gegrilde groenten. Waar we hoopten op paprika, aubergine, courgette en ui, is hier vooral een hoofdrol weggelegd voor de champignon. Op de smoothie daarentegen is weer he-le-maal niets aan merken: heerlijk koud, fris van smaak, vol roodfruit. En ook de wijn, met hints van peer en limoen, is uitstekend.

Hoe is de bediening?

Zeer attent. Wiebelend tafeltje? Wordt meteen opgelost. De meiden op het terras zijn vriendelijk en vlot. Willen we de taartjes al? Of eerst uitbuiken? Of nemen we ze mee naar huis? Het kan allemaal! We vragen de red velvet in een doosje ‘to go’ en eten de blondie nog op het terras. Voor dat witte chocoladecakeje hebben we maar één woord: goddelijk.

Komen we terug?

Absoluut. Toplocatie, inspirerende inrichting, heerlijk eten; dit is een echte hotspot.

Royaal Belegd

Rienck Bockemakade 2, Sneek royaalbelegd.nl

De bezoeken van ons foodies-team zijn onaangekondigd, de recensies zijn dan ook een momentopname.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Culinair
Eten & drinken