Focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème | wat eten we vandaag?

La Favolosa heten ze: de beste broodjes van Florence. Wij raakten onlangs betoverd toen we een video zagen van deze heerlijke focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème. En dus, gedreven door onstilbare trek, besloten we ze zelf te maken.

Foto  Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten



Zo maak je het:

Begin met het opwarmen van de focaccia, mocht dat nodig zijn (hoe knapperiger, hoe beter natuurlijk).

Maak daarna de artisjokkencrème: doe de artisjokken in een keukenmachine samen met de olijfolie en maal ze tot een gladde crème. Breng op smaak met een snufje zout.

Bak de blokjes aubergine in een beetje olijfolie tot ze mooi bruin en zacht zijn en strooi er wat gedroogde chilipeper overheen.

Besmeer de broodjes eerst met de artisjokkencrème en bestrooi ze daarna met de geraspte Pecorino. Schep de pittige aubergine erop en maak af met een toren van flinterdunne plakjes salami.

menu