Meer

Restaurantrecensie | Flaneren en dineren aan de Sâltpoel in Terherne

Er blaast een frisse wind over de oevers van de Snitser Mar (Sneekermeer). Het Meer van Lenten aan de rand van Terherne is na een flinke verbouwing Paviljoen Salt geworden. De naam is afgeleid van de Sâltpoel, de officiële benaming van het water voor de deur dat overloopt in het Snitser Mar. De zaak is nog geen maand open als wij er op een zonnige avond neerstrijken op het terras, lekker knus en beschut aan een tafeltje achter de glazen pui.

Paviljoen Salt in Terherne.

Paviljoen Salt in Terherne. FOTO LC

Lees meer over
Culinair
De Fryske Marren

Yodi Vellinga uit Grou is de nieuwe eigenaar van het paviljoen. Zij groeide op in familiebedrijf It Foarûnder, een café-restaurant op het Starteiland in het Snitser Mar. Als meisje moest ze niets van horeca hebben en wilde ze docent Engels worden, verklapt ze op Instragram. Totdat ze in 2005 zelf aan de slag ging bij It Foarûnder. Ze was meteen verkocht. Sinds 2013 heeft ze er de dagelijkse leiding. En nu is daar Salt bijgekomen. Een kans die ze niet voorbij wilde laten gaan.