Falafel van Kollumer zoete erwten – lokaal recept | wat eten we vandaag?

Wist je dat er bepaalde erwten verbouwd worden in het noorden? Er is zoveel moois uit de regio te halen. Van Kollumer zoete erwten maakte ik falafel.

Falafel kollummer zoeterwt

Falafel kollummer zoeterwt

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:



* Kun je geen Kollumer zoete erwten vinden? Dan kun je dit recept ook maken met gedroogde kikkererwten of Dik Trom erwten.

Zo maak je het:

Week de gedroogde erwten een nacht in ruim water. Spoel de erwten hierna af. Doe de erwten in een blender of keukenmachine en blend de erwten fijn. Doe de vermalen erwten in een kom.

Vervolgens doe je de knoflook, rode ui, peterselie, sap van een halve citroen, komijnpoeder en chilipoeder in de keukenmachine en blend je er een kruidenpasta van. Roer de kruidenpasta door de vermalen erwten en breng op smaak met flink wat zout. Meng het volkorenmeel door het mengsel en laat het een halfuur opstijven in de koelkast.

Rol balletjes van zo’n 3 cm van het mengsel. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin in zo’n 5 minuten. Eet smakelijk!

menu