Sun Li uit Appelscha schreef een boek over de gerechten het Chin. Ind. Restaurant: 'de Chinees' als culinair erfgoed

We hebben er allemaal wel eens gegeten. Bij restaurant De Lange Muur. Of bij Jasmine Garden. Of Hongkong. Chin.Ind. staat er op de gevel, Chinees-Indisch, en ze serveren er babi pangang, foe yong hai en saté. Op het hoogtepunt, eind jaren 90, waren er een paar duizend van dergelijke restaurants. Nu zijn er nog zo’n zestienhonderd over. Portret van een culinair erfgoed.

Pangsit

Pangsit

Lees meer over
Eten en drinken

‘Asian Cuisine’, zo staat er boven de entree van restaurant Lotus in Paterswolde. Maar op internet vinden we Lotus nog steeds onder de noemer Chinees-Indische restaurants. ,,Niet zomaar een afhaalchinees”, kopten we bij een recensie van Lotus voor deze krant in 2020. Ironisch genoeg was het juist op dat moment wel een afhaalchinees: door de opgelaaide corona in oktober van dat jaar was de horeca gesloten, en Lotus had als een van de eerste een soepel afhaalregime opgetuigd.