Chefkoks hebben steeds vaker een eigen moestuin. Zo kunnen de chefs bijna jaarrond uit eigen tuin koken.

De chefstuin is weer in opmars. Steeds vaker worden de groothandelsbusjes ingeruild voor manden met knisperverse groenten uit eigen restauranttuinen, al dan niet door tuinmannen of vrijwilligers onderhouden.

Foto: Anne Jannes

Foto: Anne Jannes Foto: Anne Jannes

Lees meer over
Eten en drinken

Nee, veel mooier vind je zo’n tuin niet. De moestuin tegen een zijmuur van Chateau Neercanne kijkt uit over de Jeker-valley met bossen, weilanden en een enkele wijngaard. En over België: aan de voet van het kasteel knabbelt het Vlaamse dorp Riemst. Het chateau zelf is van een on-Nederlandse allure, vooral omdat het ’t enige terrassenkasteel van ons land is. Niet alleen visueel is Neercanne een plaatje, ook culinair wordt er flink in de bus geblazen. Chefs Raymond Remmen van lunchrestaurant l’Auberge en Pierre Haenen van het klassieke Restaurant Chateau Neercanne trekken publiek dat uiteenloopt van chique geklede madammekes tot ontspannen vakantievierders. In de wijnkelder in de naastgelegen mergelgrotten liggen de wijnen te rijpen.

menu